Derz Hizmetleri

Derz hizmetleriniz için malzeme satın alma ve naklettirme derdine son, gerekli ürünleri uygun fiyatlarla kesilmiş olarak tarafımızdan temin edebilirsiniz.

KOMPOZİT DERZ AÇMA VE EBATLAMA

SİPARİŞE HAZIR HİZMETLERİMİZ :

Kompozit ebatlama

Kompozit derzleme

İstanbul için gün içerisinde teslim, Türkiye genelinde aynı gün kargo ile hızlı, kaliteli ve güvenilir Reklam Malzemeleri tedarigi yapmaktayız.

KOMPOZİT DERZ AÇMA VE EBATLAMA

6 metre tam plaka kompozit kesme ve derzleme sadece bizde

Otomatik, manuel modda dikey ve yatay kesim veyahut derzleme yapabilen full otomatik mikroişlemci kontrollü Bala derz ebatlama makinası ile hizmetinizdeyiz.

Kompozit Derz ebatlama nedir ?

Tabela veya cephe sistemlerinde kullanılan kompozit (aklikobant) kesebilen

veya 90 derece kanal açma özelliğine sahip dikey konumda çalışabilen bir makinadır.

Dikey konumda olmasına ragmen güçlü ve saglam çelik karkas kasa

üzerine alttan ve üstten dişli raylar sayesinde yürütülen her iki konumada

(soldan sağa – sadan sola ve aşağıdan yukarı – yukarıdan aşağı)

hareket kabiliyeti ile istenilien kesim veya derz dediğimiz kanal açama işlemini

saat yönünde dönebilen 90 adet elmas dişli testere ile kesim yapıyor

12 adet 45 derece elmas testere si ile kanal açma işlemini kusursuzca

hem manuel hem otomatik yapabilen tamamen türk yapımı bir makina sistemidir.

Derz Uygulamaları

Derz dolgu; fayans, porselen seramik, doğal taş vb kaplamalarda iki modülün arasında kalan boşluğu doldurmaya yarayan malzemedir. Derz dolguları, çimento esaslı ve epoksi esaslı olmak üzere 2’ye ayrılır. Çimento esaslı derz dolguları genelde banyo, mutfak, balkon, teras veya antre gibi alanlarda görmeye alışkın olduğumuz seramiklerin arasını hem zeminde hem de duvarda doldurmakta kullanılır. Epoksi esaslı derz dolguları ise laboratuvar, hastane, ameliyathane, yiyecek-içecek fabrikaları, otel ve restoran mutfakları, yüzme havuzları gibi hijyen ve kimyasallara dayanım gerektiren alanlarda kullanılır.

Derz Dolgusu Ne İşe Yarar?

Derz dolgusu kullanmanın en büyük faydası dışarıdan gelen her türlü etkiye açık olan derz boşluklarının korunmasıdır. Buna ilave olarak kullanılan kaplama malzemeleri rijit malzemelerdir ve esneme yapmazlar. Eğer bu kaplamalar arasında derz boşluğu bırakılmadan uygulanırsa bina oturmalarından veya ısı değişimlerinden kaynaklı hareketlerde esneme yapamayacakları için kırılmalar olabilir. Derz boşluğu bırakılarak derz dolgu uygulaması yapılması seramiklerin çalışması için esneklik sağlar ve bu sayede kabarma, kırılma ve çatlamalar engellenir.

Derz Dolgusu Nasıl Hazırlanır?

Derz dolgu uygulaması uzmanlık gerektiren bir işlemdir. Bu nedenle uygulama adımlarının atlanmadan gerçekleştirilmesi ve bu konuda deneyimli, hatta uzman kişilerce yapılması en iyi sonucu verecektir.

Derz dolgusu nasıl hazırlanır, uygulama adımları nelerdir? Birlikte kısaca bir göz atalım;

Derz dolgu işlemine başlamadan önce kullanılan seramik yapıştırıcısının tamamen kuruduğundan emin olunmalıdır. Bu süre genel olarak yapışma işleminin tamamlanmasından sonra 2-3 günü bulmaktadır.

Sonrasında derz aralarının temiz olduğundan emin olmak gerekir.  Uygulanacak derz dolgunun pürüzsüz bir şekilde görünebilmesi için derz araları toz ve kirden arındırılmalıdır. Sonrasında derz araları nemlendirilmelidir.

Derz dolgular genellikle toz halinde 20 kg – 10 kg – 5 kg ya da 2 kg’lık paketlerde satılmaktadır. Toz halinde almış olduğunuz derz dolgunuzu hazırlamak için, yani kullanılabilir bir harç haline getirmek için temiz su ile homojen bir şekilde karıştırmanız gerekir. Burada kullanmanız gereken su miktarı ambalaj üzerinde yazmaktadır. Harç hazırlandıktan sonra bu karışım 10 dakika boyunca dinlendirilmelidir. Harcınızı kullanmadan önce tekrar 1-2 dakika daha karıştırmanız gerekmektedir.

Derz Dolgusu Nasıl Yapılır?

Hazırlanan derz dolgu harcı, sert kauçuk uçlu çek pas veya sert kauçuk tabanlı bir derzer yayma malası yardımı ile derz boşluklarına doldurulmalıdır. Boşlukların iyice doldurulabilmesi için, harç önce boşluklara paralel, sonra da çapraz bir şekilde sürülmelidir/çekilmelidir. Fazla derz dolgusu, yine mala yardımı ile sıyrılarak yüzeyden alınmalıdır.

Bütün derz boşlukları doldurulduktan sonra, bekleme süresi başlar. Yaklaşık 10 ila 20 dakika boyunca derz dolgusunun çekmesi beklenir. Bu süre hava sıcaklığı ve rüzgâr durumuna göre değişiklik gösterir.

Daha sonra yüzeylerde kalan fazla derz dolgusu nemli bir sünger aracılığı ile temizlenir. Bu süngeri yüzeyde dairesel hareketlerle kullanmak işinizi kolaylaştıracaktır. Eğer büyük bir alanda çalışıyorsanız, temizlik sırasında kullandığınız süngeri ara ara temizledikten sonra kullanmaya devam etmenizi öneririz. Bu sayede en iyi sonucu elde edebilirsiniz.

Derz dolgusu tamamen kuruduktan sonra, yüzeyler kuru bir bezle silinerek son hali verilir. Eğer seramik yüzeylerde veya bir başka yerde derz dolgusu kaldıysa, uygulamadan yaklaşık 10 gün sonra çimento sökücü ile temizlenebilir.

Derz Dolgu Nasıl Temizlenir?

Özellikle banyo, mutfak gibi sık kullanılan yüzeylerde derz dolguların kısa sürede kirlenip temizlenmesi çoğu zaman problem olmaktadır. Özellikle beyaz ve açık renkli derz dolgularda bu sorunla daha çok karşılaşılmaktadır. Bunu engellemek için yüksek su iticiliğine ve kolay temizlenme özelliğine sahip silikon katkılı derz dolgular kullanılması önerilir.

Ayrıca kirlenen derz dolgular, sulandırılmış çamaşır suyu veya yüzey temizleyici malzemeler ile kuvvet uygulanarak temizlenebilir.

Derz Yenileme İçin Gerekli Malzemeler

Fayans derz dolgusu yenileme işlemi için sahip olmanız gereken malzemeler şunlardır:

Derz dolgu

Yardımcı dolgu ürünleri

Tel fırça

Spatula

Lastik mala

Nemli sünger ya da mikrofiber bez

Kurulama bezi

Maskeleme bandı

Derz yenileme işlemi esnasında etraf toz ve diğer malzeme artıklarıyla kirlenebilir. Bu nedenle uygulama öncesinde mekandaki eşyaları başka bir alana taşıyabilirsiniz. Eğer taşımak mümkün değilse, eşyaların ve mobilyaların üzerine koruyucu bir örtü serebilirsiniz. İşlem sırasında sağlık riski oluşturabilecek durumlardan kaçınmak içinse maske, koruyucu gözlük ve eldiven kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Derz Üzeri Derz Uygulaması Nasıl Yapılır?

Kirlenen derzi yenilemek veya derz renginde değişiklik yapılmak istenilen durumlarda, derz üzeri derz uygulaması yapılabilir. Eski derz dolgusu 2-3 mm kazanılır ve yüzey tozdan arındırıldıktan sonra yeni derz dolgu uygulanabilir.

Derz Dolgu Tamiri Nasıl Yapılır?

Bazı kimyasal içerikli temizlik malzemeleri derzlerin zaman içinde yıpranmasına ve boşalmasına sebep olabilir. Derzi boşalan seramikler yerinden oynayabilir, hatta boşalan derz boşlukları alt katlarda su sızıntılarına sebep olabilir. Bu nedenle boşalan derz dolgularının tamir edilmesi önemlidir. Bu amaçla derz arası iyice kazınır ve temizlenir. Ardından çimento esaslı veya epoksi esaslı bir derz dolgusu ile derz boşlukları doldurulabilir.